четвер, 19 липня 2007 13:11

Росіяни не задоволені новим фільмом про Гарі Поттера

Через 6 днів після світової прем"єри, в Росії з небувалим розмахом стартувала п"ята частина фільму про Гарі Поттера під назвою "Гарі Поттер і орден Фенікса".

У п"ятій картині Гарі Поттеру вже стукнуло 15, і юний чарівник, який подорослішав, вирішує зовсім недитячі завдання. На зміну цукеркам і забавам прийшла ідея боротьби з втіленням вселенського зла лордом Волдемортом, який повернув собі втрачені сили і тепер готовий вбивати і крушити, підкорюючи світ.

Інтрига в тому, що велика частина магічного співтовариства не вірить Гарі Поттеру і не хоче визнавати відродження Темного лорда. Але на допомогу головному героєві приходять друзі по школі, а також товариші його батька і матері, загиблих від рук Волдеморта.

На думку критиків, в новій серії змужнілому Поттеру знов відвели роль "героя в коротких штанцях", якого чмирять вчителі, які не вірять в повернення самі-знаєте-кого. А у відповідь він, готуючись до близької війни із Злом, як у фільмах 1930 - 1940-х років виробництва кіностудії імені Горького, формує для самооборони піонерську дружину (горезвісний орден Фенікса).

Спецефекти в картині вражаючі: польоти на мітлі над сяючим в темноті містом, вогнедишний лорд Волдеморт, неймовірні феєрверки братів Уїзлі і, нарешті, захоплююча битва не на життя, а на смерть між друзями Гарі і Пожирачами смерті - слугами Темного лорда - в заплутаних коридорах Міністерства магії.

Проте смішною картина навряд чи покажеться. Кінець п"ятого фільму зовсім не казковий - між добром і злом заключене лише тимчасове перемир"я, до того ж затьмарене загибеллю близької для Гарі людини.

Додамо, що стрічка "Гарі Поттер і орден Фенікса" вже встигла отримати престижну нагороду - премію MTV в номінації "Кращий фільм літа, який ви ще не бачили". За тиждень прокату фільм зібрав 330 млн. доларів при бюджеті картини в 150 млн. доларів.

Втім, як повідомляє Страна.Ru, перші російські глядачі вийшли після сеансу з вельми розчарованими обличчями: чергова історія залишила їх байдужими і втомиленими, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни не задоволені новим фільмом про Гарі Поттера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути