Глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко не рекомендує росіянам відвідувати суші-ресторани, пише Інтерфакс-Україна.
"Навіщо їсти цю уражену глистовими інвазіями рибу? Моди в харчуванні бути не може. Сам факт поглинання такої риби небайдужий в гіршу сторону для вашого організму", - сказав Онищенко на брифінгу в Москві в суботу.
Він додав, що в Росії існують усталені традиції харчування, і не слід через хорошу рекламу вибирати екзотичні форми сирої їжі.
"Чого вам це так кортить? Прийдіть в ресторан, нехай вам зварять рибу. Їжте те, до чого звикла ваша генетична пам'ять. Я бачив, як поглинають цю рибу - Хічкок тут хлопчисько. Люди ковтають шмат незрозуміло чого, що вже починає розкладатися, і такі задоволені сидять", - сказав Онищенко.
Як повідомляє журнал "Дім сонця", тайські медики з Університету Kaen закликають жителів Південно-Східної Азії не вживати в їжу сиру прісноводу рибу - вони ризикують заразитися паразитним хробаком, який формує рак. Ці мікроорганізми наповнюють річки в сільських регіонах Таїланду, В'єтнаму, Лаосу, Камбоджі, Кореї та Китаю.
Інфекція не має первинних ознак, але захворювання розвивається через роки. Як показали наукові тестування, паразит впливає на жовчний міхур і спричиняє активність білка цитокину. Цей процес має імунну відповідь такої інтенсивності, що починають руйнуватися тканини людського організму. Велика кількість цитокинів утворює внутрішні виразки і запалення, а в подальшому - смертельний рак печінки, який дуже важко діагностувати через відсутність явних симптомів.
Відзначимо, що суші-ресторани є також дуже популярними і в Україні.
Коментарі