четвер, 26 березня 2009 09:13

Росія пропонує обговорити нову світову валюту

Росія пропонує обговорити нову світову валюту
Росія запропонувала скликати міжнародну конференцію з вироблення "проектів міжнародних конвенційних домовленостей" щодо створення нової міжнародної валютно-фінансової системи, заявив в рамках 63-ої сесії Генеральної Асамблеї ООН перший заступник міністра закордонних справ РФ Андрій Денисов.

За словами Денисова, комплекс найгостріших проблем, з якими сьогодні зіштовхнулася світова економіка, вимагає глобальних рішень, прийнятих на легітимній основі. Такою універсальною, ніким незаперечною здатністю володіє, перш за все, ООН.

Представник російського зовнішньополітичного відомства вважає, що в ситуації, що склалася, необхідно сконцентрувати зусилля на підтримці найуразливіших верств населення в країнах, що розвиваються, а також на фінансуванні проектів, що створюють основу для економічного зростання і одночасно вирішують проблему зайнятості.

Російський дипломат також відзначив роботу комісії експертів голови Генасамблеї ООН з реформ міжнародної валютно-фінансової системи на чолі з нобелівським лауреатом з економіки Джозефом Стігліцем.

Як раніше писала Gazeta.ua, Росія до саміту країн "Великої двадцятки" (G20) підготувала свої пропозиції з реформування світової економічної системи в умовах кризи. Документ передбачає декілька напрямів реформування світової системи фінансів, зокрема створення наднаціональної резервної валюти.

Ще раніше з"явилися чутки про можливу появу нової світової валюти. Але Путін спростував їх. "Американська фінансова та політична влада ніколи не піде на те, щоб здати позиції долара, і до останнього за це боротиметься", - сказав він.

За матеріалами "Независимая газета", Полит.ру, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Росія пропонує обговорити нову світову валюту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути