понеділок, 24 вересня 2007 12:45

Росія та Індія розробляють гіперзвукову ракету

Спільне російський-індійське оборонне підприємство "Брамос" за п"ять-сім років презентує новий проект: ракету, швидкість якої перевищуватиме швидкість звуку більш ніж уп"ятеро, що зробить її практично невразливою для перехоплення. Перехопити ракету на такій швидкості практично неможливо. Докладний графік реалізації цієї програми поки остаточно не узгоджений, але представники Індії та Росії обговорять деталі проекту найближчим часом.

Росія та Індія спільно розробили і вже виробляють надзвукову крилату ракету "Брамос" у двох версіях – морського базування і варіант для сухопутних військ. Дальність цієї ракети, здатної нести боєголовку масою до 300 кілограмів, складає 290 кілометрів. На даний час йдуть роботи над створенням ракети літакового базування, а також варіанту для підводних човнів.

Ракета "Брамос" перебуває на озброєнні індійських військово-морських сил і сухопутних військ, проте сторони планують почати експорт цієї зброї у "дружні" країни. На думку експертів, потенційними покупцями "Брамоса" можуть стати Бразилія, Чилі, Індонезія, ЮАР, Малайзія та інші країни, список яких буде схвалений Москвою і Нью-Делі.

Потенційна потреба індійських збройних сил у ракетах "Брамос" оцінюється експертами в тисячу штук на найближче десятиліття з урахуванням потреб ВМС, сухопутних військ і ВПС. Експортний потенціал цієї ракети фахівці оцінюють у дві тисячі штук.

Спільне підприємство "Брамос" було створене в 1998 році. Воно отримало свою назву від двох річок – Брахмапутри в Індії і Москви – в Росії, повідомляє агентство РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Росія та Індія розробляють гіперзвукову ракету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути