пʼятниця, 10 серпня 2007 09:50

Російське судно зіткнулося з айсбергом: 18 постраждалих (ФОТО)
8

Екскурсійне судно "Олексій Маришев" зіткнулося з айсбергом, що відколовся від мису Горн у районі арктичного архіпелагу Свальбард, розташованого в 300 милях на північ від Норвегії.

У результаті зіткнення постраждали 18 людей – громадян Великобританії та Росії. Четверо постраждалих, зокрема троє британців у віці від 60 до 70 років і один росіянин, були відправлені вертольотом у лікарню міста Тромсе, що в Норвегії.

Російське дослідницьке судно "Олексій Маришев" здійснювало спеціальний тур, організований компанією Discover The World. Переважну більшість серед п"ятдесяти пасажирів складали британці. Окрім них на борту знаходилася команда з 19 чоловік, громадян РФ.

Судно "Олексій Маришев", одне з п"яти круїзних суден, що здійснюють туристичні тури в арктичних і антарктичних широтах, було спущено на воду зі стапелів верфі "Холлмінг" у місті Раума (Фінляндія) в 1990 році, де його створювали за замовленням Санкт-Петербурзького інституту гідрографії.

У 11-денний круїз навколо Шпіцберґена судно вийшло 4 серпня. Вартість туру варіюється від трьох до чотирьох тисяч євро, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Російське судно зіткнулося з айсбергом: 18 постраждалих (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути