середа, 24 жовтня 2007 09:22

Російський мільярдер через погрози утік до Британії

Ще один опонент Путіна, можливо, утік до Лондона, прихопивши 3 млрд доларів, пише Інопреса. Олігарх Гуцерієв вже отримав прізвисько Міхаїл-Другий - першим був Михайло Ходорковський.

Розчинившись у повітрі, Михайло Гуцерієв в останню мить встиг висмикнути кільце і розкрити над собою парашут. За декілька місяців державні податкові органи порушили проти компаній олігарха - власника концерну "Русснефть" - вісім кримінальних справ.

Правосуддя звинувачує Гуцерієва в ухиленні від сплати податків і шахрайстві в особливо крупних розмірах. Згідно з рішенням суду, Гуцерієв повинен виплатити податків на суму 3,7 млрд рублів (близько 144 млн. доларів) - крім того, йому загрожують 6 років позбавлення волі. У травні його звинуватили у веденні незаконного бізнесу.

У листі, адресованому своїм співробітникам, яке Гуцерієв опублікував на сайті компанії, екс-глава заявив про те, що йому запропонували "по-доброму" покинути нафтовий сектор, а після відмови зробити це почали поступати погрози від податкових органів. У зв"язку з цим він передав пост голови компанії тому, хто може вирішити проблеми "Русснефти".
Зараз ви читаєте новину «Російський мільярдер через погрози утік до Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути