вівторок, 31 березня 2009 20:12

Російських космонавтів на МКС не пускають в американський туалет

Російських космонавтів на МКС не пускають в американський туалет
Російський космонавт Геннадій Падалка поскаржився, що йому на МКС не дозволяють користуватися такими зручними пристосуваннями американських астронавтів, як туалет і велотренажер.

За словами Падалки, протягом семи років, починаючи з його першої космічної місії 1998 року і по 2005 рік, російські космонавти і американські астронавти були чудовими партнерами. Все змінилося в 2005 році, коли космічні місії були поставлені на комерційну основу, пише TheGuardian.

Перед вильотом на МКС, що відбувся в четвер, на запит, чи можна користуватися американським велотренажером, Падалка дістав відмову. Він визнав, що Росія сама почала стягувати плату з інших космічних агентств в 2003 році, а партнери відповіли тим же. "Космонавти вище за сварки, що розгортаються, що б там не вирішували чиновники, - додав він. - Ми люди дорослі, освічені, виховані, зі своїм розумом, і здатні створювати в космосі необхідну людську атмосферу".

За матеріалами Inopressa, Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «Російських космонавтів на МКС не пускають в американський туалет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути