середа, 05 листопада 2014 12:38

У Росії за "бандерівську" символіку тепер штрафуватимуть

У Росії за "бандерівську" символіку тепер штрафуватимуть
Фото: ria.ru

Президент РФ Володимир Путін підписав закон, який вводить штрафи за публічне демонстрування та збут атрибутики або символіки організацій, які співпрацювали з фашистами, або не визнають вирок Нюрнберзького трибуналу.

Закон опублікували на офіційному порталі правової інформації, пише РБК-Україна.

Закон запроваджує відповідальність за пропаганду і публічне демонстрування як нацистської атрибутики або символіки, так і публічне демонстрування атрибутики або символіки екстремістських організацій, які співпрацювали з фашистами, організаціями або їх представниками, які заперечують вирок Нюрнберзького трибуналу.

При цьому перелік організацій, чия символіка підлягає забороні, згідно документу, "визначатиметься в порядку, встановленому урядом Російської Федерації".

Громадян за порушення нового закону будуть штрафувати на суму від 1 тис. до 2 тис. рублів (в якості альтернативи також передбачений адміністративний арешт до 15 діб), а посадових осіб - у розмірі від 1 тис. до 4 тис. рублів. Сума штрафу для юридичних осіб - від 10 тис. до 50 тис. рублів.

За виготовлення або збут такої атрибутики і символіки в цілях пропаганди будуть штрафувати на суму 2-2,5 тис. рублів (для фізичних осіб), 2-5 тис. рублів (для посадових осіб), 20-100 тис. рублів (для юридичних осіб).

Нагадаємо, Держдума РФ ухвалила  законопроект, що забороняє демонстрацію символіки організацій, які співпрацювали з нацистами під час Другої світової війни.

Зараз ви читаєте новину «У Росії за "бандерівську" символіку тепер штрафуватимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути