Ексклюзиви
пʼятниця, 25 травня 2007 15:03

Росіяни "витрачають" 210 млн. доларів на хабарі судам

У щорічній доповіді міжнародної організації по боротьбі з корупцією Transparency International йдеться, що росіяни щорічно витрачають до 210 мільйонів доларів США на хабарі судам, а вплив інших гілок влади на судову зростає.

В четвер Transparency International обнародувала щорічну доповідь про рівень корупції в судовій системі в країнах світу.

За даними Transparency International, в Росії так само, як в Аргентині і Зімбабве, продовжує зростати політичний вплив на судову систему, а самі судді постійно піддаються тиску.

У доповіді згадується випадок з суддею Олександром Меліковим, який був звільнений в грудні 2004 року. Підставою для звільнення стала відмова виконати директиву Московського міського суду про посилення ухваленого раніше вироку. Крім того, суддю звинуватили в тому, що він залишив під вартою підозрюваних, що чекали вироку.

У 2003 році також була звільнена суддя Ольга Кудешкина. Вона заявила, що прокурор і голова суду примушували її ухвалити рішення на користь звинувачення по одному з кримінальних справ.

Немає довіри

Суспільний фонд "Індем", дані якого цитує Transparency International, повідомляє, що 78% росіян не звертаються до суду, оскільки "не думають, що доб"ються там справедливості". 65% опитаних назвали російську судову систему "корумпованою".

Transparency International рекомендує державам з високим рівнем корупції в судовій системі заснувати незалежний орган для підбору і призначення суддів.

Організація також пропонує встановити процедури, що захищають зарплати і умови праці суддів від втручання з боку виконавчої і законодавчої гілок влади, повідомляє ВВС.



Зараз ви читаєте новину «Росіяни "витрачають" 210 млн. доларів на хабарі судам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути