понеділок, 28 вересня 2009 16:44

Росіяни "почистили" президента Екваторіальної Гвінеї на $26,4 млн

Росіяни "почистили" президента Екваторіальної Гвінеї на $26,4 млн

Влада Екваторіальної Гвінеї позбулася 26,4 млн доларів через витівки російського подружжя шахраїв. Подружжя Кокорєвих зняла гроші з рахунку президента, який був відкритий в Іспанії для придбання нерухомості, повідомляє іспанська газета ElMundo.

Іспанська прокуратура встановила осіб шахраїв, які ймовірно відмили в уряду Екваторіальної Гвінеї 26,4 млн доларів: ними виявилися росіяни Володимир і Юлія Кокорєви.

Родичі президента африканської країни Теодоро Обіанга Нгемі Мбасого разом з іншими представниками гвінейського уряду збиралися придбати в Іспанії квартири, будинки, заміські особняки та гаражі, для чого перерахували на рахунок в іспанському банку Santander 26,4 млн доларів з внеску в американському банку Riggs.

Обидва рахунки були відкриті на юридичну особи: американський - на гвінейську компанію Petrоleo, а іспанський - на фірму KalungaCompany. Представниками останньої в документах Santander значаться "авторизовані розпоряджатися грошима" Володимир і Юлія Кокорєви, а також Ігор Кокорєв.

Яке саме відношення росіяни мають до гвінейських грошей, і де зараз перебувають підозрювані, іспанська прокуратура поки не з"ясувала.

Відзначимо, що згідно з деякими даними, в Іспанії працює готель SandsBeachResort, S.l., власником і керівником якого значиться Володимир Кокорєв. Проте перевірити, чи достовірна дана інформація і чи той це Володимир Кокорєв, якого розшукує іспанська поліція, в даний час неможливо.

У минулому Іспанія володіла територією Екваторіальної Гвінеї, у зв"язку з чим у населення цієї африканської країни сильні зв"язки з державами Піренейського півострова, а серед державних мов значиться іспанська.

За рахунок недавно введених в експлуатацію нафтових родовищ Екваторіальна Гвінея за останні роки різко збільшила свої доходи, і з розрахунку на душу населення знаходиться на одному з перших місць в світі. При цьому показники розвитку населення вкрай низькі, є підстави підозрювати, що більшість грошей осідають в кишенях урядовців. З Екваторіальною Гвінеєю пов"язані також міжнародні скандали за підозрою в широкомасштабному відмиванні грошей.

Newsru.com

Зараз ви читаєте новину «Росіяни "почистили" президента Екваторіальної Гвінеї на $26,4 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути