четвер, 03 травня 2018 12:06

Росіяни почали перехоплювати міжнародні судна, які прямують у Маріуполь

Росіяни почали перехоплювати міжнародні судна, які прямують у Маріуполь
Росіяни почали активно перевіряти торгові судна, які йдуть у Маріуполь / фото: ДПСУ

Прикордонники Російської Федерації з 30 квітня розпочали щоденний огляд суден, які прямують через Керченську протоку в порт Маріуполя Азовським морем.

Деякі кораблі перевірять по кілька разів, не виявивши при цьому жодних порушень, кажуть в Держприкордонслужбі.

30 квітня під час оформлення в Маріупольському порту теплоходу, що слідував за маршрутом Греція (Чіос) – Україна (Маріуполь), судно під час проходження Керченської протоки було зупинено прикордонним вартовим кораблем ФСБ РФ. Окупантами був здійснений огляд судна та проведено ідентифікацію членів команди. Зауважень з боку окупантів не послідувало.

У той же день таким самим чином було зупинено теплохід, що прямував за маршрутом Ізраїль (Ашдод) - Україна (Маріуполь), а його команда складалася з українців.

1 травня представники країни-агресора зупинили теплохід під прапором Болгарії, що рухався за маршрутом Італія (Ногаро) – Україна (Маріуполь).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримські окупанти масово знищують дельфінів

Деякі судна перевіряють по кілька разів. Так, під час оформлення теплохода під прапором Мальти, що рухався за маршрутом Італія (Монфальконе) – Україна (Маріуполь), судно під час проходження Керченської протоки було зупинене таким же чином, а вже під час слідування судна рекомендованим курсом в Азовському морі по траверзу Бердянскої коси його знову зупинили окупанти для повторного огляду і ідентифікації членів команди.

Через будівництво арки Керченського мосту РФ встановлює обмеження для проходження суден до українських портів у Азовському морі. Це суперечить Конвенції ООН з морського права. Висота арки мосту матиме обмеження у 33 м над рівнем моря, повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни почали перехоплювати міжнародні судна, які прямують у Маріуполь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути