вівторок, 22 серпня 2017 16:45

Керченський міст відріже азовські порти від океанічних кораблів

Через будівництво арки Керченського мосту РФ встановлює обмеження для проходження суден до українських портів в Азовському морі. Це суперечить Конвенції ООН з морського права.

Висота арки мосту матиме обмеження у 33 м над рівнем моря, повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій.

"Крім того, якщо раніше прохід Керченської протоки було дозволено суднам завдовжки до 200 метрів, то тепер Російська Федерація заявляє про обмеження дозволеної довжини в 160 метрів", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна вимагатиме в суді не перекривати Керченську протоку

Новим вимогам до габаритів суден не відповідатимуть щонайменше 144 судна, які заходили до Маріупольського порту протягом минулого року. Це становить 23% від загальної кількості. До того ж, на вказані судна припадає 43% вантажопереробки порту.

Автор: Міністерство з питань окупованих територій
  Інфографіка від міністерства з питань окупованих територій
Інфографіка від міністерства з питань окупованих територій

Окрім цього, судна з такими габаритами не зможуть здійснювати поїздки на інші континенти.

"Встановлені обмеження призведуть до того, що до Маріупольського морського порту зможуть заходити лише судна з порівняно меншою повною вантажопідйомністю (10 тисяч тонн). Це впливатиме на конкурентоспроможність порту, оскільки такими суднами можна перевозити вантажі в межах Чорного та Середземного морів. На інші континенти – у Азію, Африку та американські країни перевезення здійснюється суднами океанських класів", - вказується у тексті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Денег нет, но вы держитесь": Керченський міст зупинив у РФ будівництво доріг

Керченський міст між Росією і тимчасово окупованим Кримом може стати серйозною проблемою для міжнародного судноплавства і роботи українських портів в Азовському морі. Керченський міст заблокує прохід суден типу Panamax у порти Азовського моря. Зокрема, через протоку зможуть пройти тільки балкери з усадкою до 8 м. Крім того, проблеми виникатимуть взимку, оскільки рух у Керч-Єнікальській протоці можливий лише після проходу криголама. Опори мосту затримуватимуть великі масиви льоду, що заблокує прохід кораблів.

Зараз ви читаєте новину «Керченський міст відріже азовські порти від океанічних кораблів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути