пʼятниця, 01 квітня 2022 13:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни готуються до наступальної операції на сході

Росіяни готуються до наступальної операції на сході
На Ізюмському напрямку противник продовжує контролювати місто. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російська армія продовжує завдавати систематичних ракетно-бомбових та авіаційних ударів по об'єктах критичної інфраструктури, будівлях органів державного управління та житлових кварталах українських міст.

Окупаційні війська здійснюють перегрупування та, імовірно, зосереджують основні зусилля на проведенні наступальної операції на сході, повідомив 1 квітня Генеральний штаб Збройних сил України.

"На Слобожанському напрямку ворог продовжує блокувати Харків та здійснювати артилерійські обстріли міста. На захоплених кордонах переходить до оборони, здійснює перегрупування військ для відновлення наступу. Фіксується додаткове підвезення боєприпасів для артилерійських підрозділів", - ідеться в повідомленні.

На Ізюмському напрямку противник продовжує контролювати місто та утримувати понтонні переправи через річку Сіверський Донець із метою забезпечення ведення наступальних дій. Протягом дня окупанти безуспішно вели бойові дії в напрямку населеного пункту Мала Комишуваха.

"Імовірно, росіяни посилюватимуть угруповання окупаційних військ на Ізюмському напрямку за рахунок окремих підрозділів першої танкової та 20-ї загальновійськової армій", - додали в Генштабі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Частина військ РФ пішла з Київської області в Білорусь - Генштаб

На Донецькому напрямку ворог продовжує здійснювати вогневий вплив та штурмові дії. Окупанти також завдають авіаційних ударів по населених пунктах. Основні зусилля Росія зосереджує на взятті під контроль Попасної та Рубіжного, а також встановленні повного контролю над містом Маріуполь.

На Південнобузькому напрямку підрозділи окупаційних військ продовжують здійснювати вогневий вплив із застосуванням артилерії по позиціях військ ЗСУ. З метою покращення тактичного положення ворог намагався провести наступ у напрямку Олександрівки.

Втрати особового складу російського ворога станом на ранок 1 квітня орієнтовно становлять понад 17,7 тис. осіб. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій. Остаточні дані уточнюють. Також окупанти і далі втрачають техніку.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни готуються до наступальної операції на сході». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути