Ексклюзиви
середа, 20 лютого 2008 13:21

Росія звинуватила ЄС у розпалюванні сепаратизму

Євросоюз своїми діями щодо рішення косовської проблеми порушує стабільності на Балканах і в Європі, заявляє МЗС Росії.

"Євросоюз, продовжуючи слідувати односторонньому сценарію вирішення косовської проблеми, діє проти стабільності на Балканах і в Європі, заохочує сепаратизм у світі", - заявив офіційний представник МЗС РФ Михайло Каминін.

Як наголошує Каминін, "завірення Євросоюзу у прихильності рівноправ"ю громадян і захисту прав меншин явно дисонують з положенням, що склалося усередині самого Євросоюзу, де десятки і сотні тисяч жителів кількох країн взагалі не мають громадянства через відому політику урядів цих держав".

"Росія як і раніше твердо переконана у тому, що проблема статусу Косова може бути врегульована надійним і довгостроковим чином шляхом вироблення - при провідній ролі Ради Безпеки ООН - компромісного рішення", - відзначив Каминін.

Він наголосив, що "як і раніше у силі наша ініціатива про спільну розробку "дорожньої карти", яка враховувала б інтереси обох сторін, пріоритети ключових міжнародних учасників косовского врегулювання і позначала "віхи" руху сторін до угоди у взаємозв"язку з їх євроінтеграційною перспективою", повідомляє "Подробности"

Зараз ви читаєте новину «Росія звинуватила ЄС у розпалюванні сепаратизму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути