вівторок, 17 квітня 2012 10:42

Росія збирається встановити антиПРО у Придністров'ї

Росія збирається встановити антиПРО у Придністров'ї
Росія заперечує цю інформацію. Фото: militaryrussia.ru

Росія має намір розмістити в Тирасполі надгоризонтну радіолокаційну станцію типу "Воронеж", про це пише пише "Независимая газета" з посиланням на джерело в навколопрезидентські колах країни. Нова станція, задіяна в системі попередження про ракетний напад, стане однією з відповідей Росії на формування ЄвроПРО і створення військових баз НАТО в Румунії.

Як очікується, 18 квітня 2012 року в Відні відбудеться черговий раунд переговорів з придністровського врегулювання. У них візьмуть участь Молдавія, Придністров'я, Росія, Україна і США, а також представники ОБСЄ і Євросоюзу. США і ЄС будуть на переговорах спостерігачами. Влада України, Молдавії та Румунії вважає, що однією з основних тем переговорів стане розміщення російської РЛС в Придністров'ї.

Раніше румунські та українські ЗМІ також повідомляли, що Росія може побудувати в Придністров'ї новий радар. Крім того, висловлювалося також припущення, що на території Придністров'я може бути розміщена військова база натомість скороченою до двох тисяч військовослужбовців Оперативної групи російських військ. ЗМІ також припускають про можливість розміщення в Придністров'ї ракетних комплексів "Іскандер".

Між тим, в Міністерстві оборони Росії заперечили цю інформацію,розповівши, що військові мають намір розвивати мережу таких РЛС виключно на території Росії - в Ленінградській, Калінінградської та Іркутської областях і під Армавіром.

Зараз ви читаєте новину «Росія збирається встановити антиПРО у Придністров'ї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути