Ексклюзиви
середа, 20 серпня 2008 08:33

Росія виставить Грузії рахунок за Південну Осетію

Росія має намір направити властям Грузії вимогу відшкодувати збиток, заподіяний в результаті збройного конфлікту в Південній Осетії. Про це повідомило агентство "Інтерфакс" з посиланням на заяву заступника міністра регіонального розвитку РФ Володимира Бланка.

Виступаючи на засіданні федерального оперативного штабу по наданню гуманітарної допомоги Південної Осетії, Бланк заявив, що фахівці міністерства готові надати всю необхідну методичну допомогу для організації роботи по документуванню і оцінці заподіяного збитку. Надалі передбачається звернення до властей Грузії з метою відшкодування заподіяного збитку в цивільному порядку.

У міністерстві вже йде підготовка плану по відновленню об"єктів державної і муніципальної власності Південної Осетії. Загальна вартість відновних робіт з урахуванням транспортних витрат оцінюється в 9 мільярдів 925 мільйонів рублів, з них 6 мільярдів 811 мільйонів передбачається виділити за рахунок засобів федерального бюджету Росії.

Готовність надати гуманітарну допомогу Південній Осетії виразили 67 суб"єктів Російської Федерації. Допомога вже йде з 35 регіонів.

Раніше російські ЗМІ повідомляли, що, в результаті обстрілу, місту Цхінвалі завданий багатомільярдний збиток.

Заступник міністра регіонального розвитку Росії Володимир Бланка тоді стверджував, що близько 20 % будівель столиці Південної Осетії мають пошкодження різного ступеня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про практично повне руйнування міста.

У свою чергу, місцеві власті стверджували, що в Цхинвалі знищено 70% будівель, а також багато об"єктів інфраструктури.

Міністр фінансів РФ Олексій Кудрін 17 серпня повідомив, що ціна війни для Росії склала 7 мільярдів доларів, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Росія виставить Грузії рахунок за Південну Осетію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути