вівторок, 12 серпня 2008 12:45

Росія вимагає відходу Саакашвілі

Глава МЗС РФ Сергій Лавров підтвердив позицію Москви, згідно якої нинішній президент Грузії не може бути партнером по мирних переговорах.

"Я не думаю, що Росія матиме настрій не тільки вести переговори, але і розмовляти з Михайлом Саакашвілі. Він зробив злочинні дії проти наших громадян", - заявив Сергій Лавров на прес-конференції за підсумками зустрічі зі своїм колегою з Фінляндії Александером Стуббом.

"Ми виходимо з того, що пан Саакашвілі більше не може бути нашим партнером, і було б краще всього, якби він звільнився", - сказав Сергій Лавров.

Як заявив міністр, Михайло Саакашвілі "навіть не задумався про те, щоб розкаятися, і постійно твердить про те, що він має рацію, вбиваючи наших громадян і мирних жителів, віддаючи наказ чавити танками жінок і дітей".

"Все це він робить не тільки на тлі європейських прапорів, але і заявляє, що він відстоює американські цінності", - сказав Сергій Лавров.

За його словами, саме тому міністр сказав своій американській колезі Кондолізі Райс, що Росія не робить відхід Михайло Саакашвілі обов"язковою умовою припинення нинішньої стадії військової операції. "Але для особистого свідчення американському керівництву: Росія виходить з того, що краще було б, якби Михайло Саакашвілі пішов зі свого поста", - сказав Сергій Лавров, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Росія вимагає відходу Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути