Ексклюзиви
вівторок, 17 липня 2007 08:16

Росія відмовилася брати участь в роботі над резолюцією по Косово

В понеділок представник РФ при ООН Віталій Чуркин оголосив, що Росія "як і раніше" не братиме участь в роботі над новим проектом резолюції СБООН по Косово.

Як пояснив дипломат, російська сторона не вважає вірним пропонований шлях, оскільки документ "не вирішує ключової проблеми". За словами Чуркіна, ухвалення резолюції, яка фактично надає краю незалежність, тільки ускладнить положення біженців.

Тим часом Росія виключає можливість правового визначення статусу Косово поза рамками СБ ООН і без врахування позиції Бєлграда. Чуркін нагадав, що, згідно з резолюцією 1244, у разі самопроголошення незалежності ООН повинна заявити, що таке проголошення не має правової сили.

Раніше США, Франція і Великобританія внесли до СБ черговий проект резолюції по Косово. У його основі план спецпосланця генсека ООН Марті Ахтісаарі, що фактично надає Косово незалежність без урахування позиції Сербії. На переговори між Пріштіною і Бєлградом як і раніше відводиться 120 днів, але з нового проекту уз"ято положення про те, що після закінчення терміну переговорів статус незалежності вводиться в силу автоматично, передає РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «Росія відмовилася брати участь в роботі над резолюцією по Косово». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути