четвер, 27 вересня 2007 08:44

Росія в Радбезі ООН звинуватила Грузію в убивстві в Абхазії двох росіян

Росія в середу винесла питання про інцидент 20 вересня в зоні грузино-абхазського конфлікту на розгляд Ради Безпеки ООН, поклавши відповідальність за загибель двох російських військових на грузинську сторону. Постпред Росії в ООН Віталій Чуркін заявив після закритих консультацій РБ ООН про те, що грузинські військові вдерлися на територію тренувального антитерористичного центру на території Абхазії і вбили двох поранених у ході збройного зіткнення російських інструкторів. "Під час звичайного тренування вони були атаковані грузинськими військовими, що вторглися, двох російських інструкторів, які, природно, мають військове минуле, було поранено, а потім добито ударом ножа і пострілом в голову. У нас є свідоцтва і навіть імена тих, хто це зробили", – заявив Чуркин журналістам після консультацій у закритому форматі.

Виступаючий у цей самий час на трибунові Генассамблєї ООН президент Грузії Михаїл Саакашвілі поклав відповідальність за той самий самий інцидент на російську сторону. Він також сказав, що один з убитих під час недавнього зіткнення військових був російським полковником з числа миротворчого контингенту. Його прізвище Саакашвілі не назвав, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Росія в Радбезі ООН звинуватила Грузію в убивстві в Абхазії двох росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути