понеділок, 25 лютого 2008 13:03

Росія та Ізраїль можуть скасувати візи між двома країнами ще до літа

Режим безвізового туристичного обміну між Росією та Ізраїлем може вступити з силу ще до літа 2008 року. Про це йдеться в зверненні лідера партії "Наш дім Ізраїль" АвігдораЛібермана, що відзначив заслуги НДІ в питанні досягнення угоди про скасування візових формальностей між двома країнами. "З першого травня або першого червня, наскільки мені відомо, як ізраїльтяни, так і росіяни зможуть скористатися плодами нашої перемоги", – заявив Ліберман.

У посольстві Росії у Тель-Авіві NEWSru Israel у понеділок підтвердили, що МЗС РФ отримав минулого тижня доручення уряду про проведення переговорів з ізраїльською стороною, після закінчення яких буде підписана угода про відмову від візових вимог при взаємних поїздках громадян Російської Федерації і громадян Ізраїлю (розпорядження від 21 лютого 2008 року N198-р). Це доручення було дане після того, як уряд РФ схвалив проект угоди.

Водночас російське посольство в Ізраїлі відзначає, що, відповідно до тексту проекту угоди, вона набуває чинності за три місяці після її підписання. 90-денний термін необхідний для того, щоб усі відомства і організації, залучені в процес туристичного обміну, змогли підготуватися до зміни режиму.

Співголова комітету зі зв"язків між Росією та Ізраїлем, міністр Рухама Авраам-Баліла ("Кадіма"), у ході прес-конференції, що проходила 19 лютого в Москві, говорила про те, що угода про безвізовий туристичний обмін буде підписана "до кінця травня". У канцелярії міністра також відзначають, що угода набуде чинності за три місяці після її підписання.

У російському МЗС говорять про те, що процедура підписання угоди дещо затягується через вибори президента РФ (2 березня) та очікуваних кадрові перестановки в кабінеті міністрів. Разом з тим наголошується, що одним з ініціаторів скасування візового режиму з Ізраїлем був президент Росії Володимир Путін – і будь-яких бюрократичних перепон, швидше за все, вдасться уникнути.

Представник МЗС Ізраїлю Еді Шапіро пояснив, що підписання даної угоди може відбутися або в Єрусалимі, або в Москві – в рамках візиту глави МЗС Росії або Ізраїлю, або в рамках двосторонньої зустрічі послів, що отримали відповідне доручення від глав зовнішньополітичних відомств. Точної інформації про дату й місце підписання угоди поки немає.

За даними NEWSru.co.il, розглядається декілька варіантів підписання угоди – найімовірніше, її підпишуть у травні в період святкування 60-річчя незалежності держави Ізраїль або перемоги над фашистською Німеччиною.

Якщо угода про взаємне скасування візового режиму між Ізраїлем і Росією буде підписана в травні-червні, вона вступить в силу в серпні-вересні 2008 року, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Росія та Ізраїль можуть скасувати візи між двома країнами ще до літа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути