Ексклюзиви
четвер, 28 серпня 2008 13:34

Росія створить три військові бази в Абхазії і Осетії

Росія може створити три військові бази на території Абхазії і Південної Осетії, повідомило в четвер військово-дипломатичне джерело в Москві.

"Військові експерти спільно з фахівцями з інших відомств проводять розрахунки по можливому розгортанню військових баз, зокрема, в абхазьких містах Гудауті і Очамчирі, а також в південноосетинській Джаві", - сказав співбесідник.

Він уточнив, що бази переважно розміщувати в тих місцях, де за радянських часів знаходилися військові частини. "В Гудауті, де є військовий аеродром, може бути розміщена, наприклад, щоштурмова частина, авіація і засоби ППО, в порту Очамчира - частина кораблів Чорноморського флоту, а в Джаві - мотострілкова бригада", - сказав співбесідник агентства.

Джерело підкреслило, що розгортання цих військових баз може початися тільки після укладання відповідних угод Росією з Абхазією і Південною Осетією, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Росія створить три військові бази в Абхазії і Осетії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути