середа, 05 листопада 2008 12:59

Росія розверне ракетний комплекс для протидії ПРО

Президент РФ Дмитро Медведєв пообіцяв, що Росія розверне ракетний комплекс "Іскандер" в Калінінградській області. Таким чином РФ протидіятиме новому позиційному району американської системи ПРО поблизу своїх кордонів.

Про російські плани в цій області Медведєв розповів в своєму першому зверненні до Федеральних зборів. За словами Медведєва, Росія відмовилася від свого наміру зняти з бойового чергування три ракетні полки ракетної дивізії, дислокованої в Козельську (Калузька область РФ). Саму цю дивізію передбачалося розформувати до 2010 року, але тепер цього не відбудеться.

Заходи протистояння системі ПРО президент РФ назвав "вимушеними", обмовившись, що Росія не прагне "гонки озброєнь". Медведєв висловив надію, що нова адміністрація США зробить вибір на користь повноцінних відносин з Росією. За підсумками минулих в США виборів в Білому домі республіканця Джорджа Буша в січні повинен змінити демократ Барак Обама, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Росія розверне ракетний комплекс для протидії ПРО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути