Ексклюзиви
четвер, 06 грудня 2007 16:32

Росія продаватиме газ Білорусії в півтора рази дорожче

Російська газова монополія "Газпром" має намір підняти ціни на газ, що поставляється до Білорусії, з 100 до 165 доларів за тисячу кубометрів. Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на джерело, близьке до російсько-білоруських переговорів.

В той же час джерело звернуло увагу на те, що білоруська сторона пропонує ціну в 119 з половиною доларів за тисячу кубометрів. Із-за різниці в цінах переговори, що завершилися 5 грудня, пройшли безрезультатно. Офіційно підсумки переговорів не коментуються.

У 2006 році Білорусія купувала у "Газпрому" газ по 46,67 долара за тисячу кубометрів. З 2007 року російська монополія збиралася підняти ціни до 200 доларів за тисячу кубометрів. Проте, ціна склала тільки 100 доларів через те, що Білорусія погодилася продати "Газпрому" половину "Белтрансгаза", оператора розподільних мереж на території Білорусії.

На початку грудня "Газпром" підписав документи про продаж газу на Україну за ціною в 179 з половиною доларів. Подорожчання було викликане, зокрема, тим, що Туркменія підвищила вартість експортного газу з 100 до 130 доларів за тисячу кубометрів. Майже весь туркменський газ викупляє "Газпром", повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Росія продаватиме газ Білорусії в півтора рази дорожче». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути