понеділок, 06 серпня 2007 15:36

Росія пробачила Афганістану борги на 11 мільярдів доларів

Міністр фінансів Росії Олексій Кудрін і голова Мінфіну Афганістану Анвар уль-Хак Агаді підписали 6 серпня 2007 року угоду про врегулювання афганського державного боргу перед колишнім Радянським Союзом. Загальний об"єм боргу оцінюється в 11 мільярдів доларів.

Основна частина цієї суми була утворена заборгованістю за постачання радянської зброї. Врегулювати борг країни домовилися в рамках Паризького клубу.

Про принципову готовність списати борг Афганістану Росія заявила в лютому 2006 року. У якості відповідної міри очікувалося, що уряд Афганістану сприятиме розвитку економічних відносин з російськими компаніями. Раніше представники МЗС РФ заявляли, що врегулювання боргу відбудеться в рамках Ініціативи по полегшенню боргового тягаря бідних країн з високим рівнем заборгованості.

Росія є найбільшим кредитором Афганістану. У лютому 2006 року об"єм афганської заборгованості досягав 10 мільярдів доларів.

На 1 січня 2006 року борги іноземних держав перед Росією складали близько 2 трильйонів рублів (майже 69 мільярдів доларів), повідомляє агентство РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «Росія пробачила Афганістану борги на 11 мільярдів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути