неділя, 17 травня 2020 14:01

Росія поширює в ЄС фейкові теорії змови про коронавірус

Росія поширює в ЄС фейкові теорії змови про коронавірус
Мета цієї кампанії з дезінформації - підірвати довіру до Євросоюзу і держав, які входять до нього, а також поставити під сумнів заходи, до яких вдаються в Європі для подолання кризи, викликаної пандемією COVID-19 Фото: reuters

Офіційний представник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано заявив, що поширенню кремих теорій змови, щодо коронавірусу типу SARS-CoV-2, сприяють близькі до Кремля джерела.

"Наші спостереження показують, що різні офіційні джерела, і ті джерела, що підтримуються на державному рівні - тобто близькі до Кремля джерела і російські державні ЗМІ - продовжують поширювати теорії змови і дезінформацію в ЄС і його країнах-сусідах", - цитує газета Bild am Sonntag дипломата.

Мета цієї кампанії з дезінформації - підірвати довіру до Євросоюзу і держав, які входять до нього, а також поставити під сумнів заходи, до яких вдаються в Європі для подолання кризи, викликаної пандемією COVID-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія хоче позбавити акредитації журналістів NYT і Financial Times за статті про коронавірус

Подібні кампанії, прагнуть "підірвати довіру громадськості до місцевої влади", підкреслив Стано. У нинішній ситуації, є ймовірність "серйозних наслідків для громадського здоров'я".

У самопроголошеній ЛНР розповсюдили фейкову новину про те, що українські військові зґвалтували американську фотографию Туеру Блатті. Сама жінка спростувала цю інформацію. "ЗМІ" самопроголошеної ЛНР повідомили з посиланням на "народну міліцію ЛНР" про те, що фотографка Туера Блатті приїхала на Донбас 10 травня, а 15 травня разом з українськими військовими відправилась на фотосесію у лісовий масив Станично-Луганського району. Кажуть, що військові та фотографка вживали алкоголь. На пропускному пункті їх зупинили нацгвардійці через водіння у нетверезому стані. Дівчину відвели до пункту тимчасового розміщення співробітників Нацгвардії та зґвалтували її. Бойовики вважають, що українські військові планують інсценувати загибель журналістки.

Зараз ви читаєте новину «Росія поширює в ЄС фейкові теорії змови про коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути