Ексклюзиви
неділя, 17 травня 2020 11:33

Бойовики придумали нову страшилку про ЗСУ – їх висміяла "жертва" військових

Бойовики придумали нову страшилку про ЗСУ – їх висміяла "жертва" військових
Фотографка заперечила, що її ґвалтували Фото: facebook.com/J.T. Blatty

У самопроголошеній ЛНР розповсюдили фейкову новину про те, що українські військові зґвалтували американську фотографиню Туеру Блатті. Сама жінка спростувала цю інформацію.

"ЗМІ" самопроголошеної ЛНР повідомили з посиланням на "народну міліцію ЛНР" про те, що фотографка Туера Блатті приїхала на Донбас 10 травня, а 15 травня разом з українськими військовими відправилась на фотосесію у лісовий масив Станично-Луганського району. Кажуть, що військові та фотографка вживали алкоголь. На пропускному пункті їх зупинили нацгвардійці через водіння у нетверезому стані. Дівчину відвели до пункту тимчасового розміщення співробітників Нацгвардії та зґвалтували її. Бойовики вважають, що українські військові планують інсценувати загибель журналістки, пише Громадське.

Фотографка заперечила, що її ґвалтували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міжнародний скандал із фейком про американські біолабораторії: проросійські телеканали поширюють брехню, а Нацрада не реагує

"Ця інформація - повна нісенітниця. Якщо сказати словами президента США - це фейкові новини. Я не була в зоні бойових дій на Донбасі місяці. Усі українські солдати, з якими я працювала, зіркові солдати", - написала Туера Блатті у Facebook.

Американська фотографка Туера Блатті з 2018 року висвітлювала війну на Донбасі. Вона підготувала фотопроєкт "Фронт - мирне життя: Українські революціонери забутої війни", який показували в Українському Інституті Америки.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики придумали нову страшилку про ЗСУ – їх висміяла "жертва" військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути