Ексклюзиви
середа, 12 вересня 2007 20:13

Росія погодилася дати свій діоксин для справи про отруєння Ющенка

Генеральна прокуратура України отримала від правоохоронних органів Російської Федерації згоду на дослідження зразків діоксину, який проводиться в Росії.

Про це мовиться в заяві Генпрокуратури України.

Останнім часом в прес-службу Генпрокуратури поступають численні звернення журналістів з приводу надання інформація про хід розслідування кримінальної справи про отруєння в 2004 році кандидата в Президенти України Віктора Ющенка, наголошується в документі.

В рамках слідства здійснюються контакти з міжнародними структурами, які можуть сприяти встановленню обставин скоєння злочину, завіряють в Генпрокуратурі.

Практика обміну службовою інформацією між правоохоронними органами різних країн є повсякденним відпрацьованим правовим механізмом. Зокрема, така співпраця відбувається між Генеральними прокуратурами України і Російської Федерації в справі розслідування отруєння Президента України Ющенка.

Так, Генеральна прокуратура України в грудні 2006 року направила в Генеральну прокуратуру Російської Федерації звернення про надання зразків діоксину. Сьогодні Генеральною прокуратурою України отримана згода від правоохоронних органів Російської Федерації на їхнє дослідження.

Прес-служба Генеральної прокуратури України закликає не політизувати питання розслідування даної кримінальної справи, а також запевняє, що у встановлених законом рамках про результати досудового слідства буде поінформована громадськість.

Ющенко звинуватив Росію в блокуванні розслідування справи про його отруєння. Зокрема, Ющенко сказав, що Москва відмовляється співпрацювати навіть після того, як він обговорив це питання безпосередньо з Президентом РФ Володимиром Путіном.

Росія була єдиною державою, яка відмовилася надати українським слідчим зразки діоксину, який проводиться в її лабораторіях, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Росія погодилася дати свій діоксин для справи про отруєння Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути