середа, 12 грудня 2007 14:01

Росія почала складання винищувача п"ятого покоління

За словами головкому ВПС Росії Олександра Зеліна, літак будується відповідно до робочої конструкторської документації (РКД), переданої на завод влітку 2007 року. Графік будівництва і випробування нових машин затверджений Державною програмою озброєння на 2006-15 роки.

Генеральний директор АХК "Сухой" Михайло Погосян повідомив, що випробування літака п"ятого покоління розпочнуться у 2009 році. У серійне виробництво нова машина має бути запущена до 2015 року.

Винищувач п"ятого покоління за проектом ПАК ФА (перспективний авіакомплекс фронтової авіації) розробляється ОКБ Сухого з кінця 90-х років минулого століття. Перспективний літак відомий також під індексами И-21, Т-50, "Изделие 701". Виробництво нової машини буде розгорнене в Комсомольську-на-Амурі.

Передбачувані ТТХ винищувача поки не повідомляються. Відомо, що він буде оснащений двигунами із змінним вектором тяги, а в його конструкції використані технології зниження помітності радіолокації ("стелс").

У жовтні 2007 року Росія та Індія підписали угоду про спільну розробку винищувача п"ятого покоління. За інформацією з різних джерел, він створюватиметься на основі проекту ОКБ Сухого. Крім того, раніше повідомлялося, що розробку ще двох проектів винищувача нового покоління веде конструкторське бюро Мікояна, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Росія почала складання винищувача п"ятого покоління ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути