субота, 15 січня 2022 23:10

Росія перекидає до кордонів України "Іскандери" - СІТ

Росія перекидає до кордонів України "Іскандери" - СІТ
Про перекидання ракетних комплексів "Іскандер" в сторону України свідчать відео за 11-13 січня, оприлюднені в соцмережах. Фото: "Укрінформ"

Росія перекидає із двох бригад Східного військового округу на захід країни оперативно-тактичні ракетні комплекси "Іскандер-М".

Про це повідомила розслідувальна група Conflict Intelligence Team.

За їхніми даними, про це свідчать відео в соцмережах. Зокрема, на відео, яке опублікували 11 січня з Далекого Сході впізнали "Іскандер".

"Незважаючи на те, що характерні восьмивісні пускові установки 9П78-1 та/або транспортно-зарядні машини (ТЗМ) 9Т250-1 укриті брезентом, їх можна впізнати за контурами. Тут слід зазначити, що за весь час спостережень ми не бачили, щоб брезентом повністю накривали якусь іншу техніку, окрім цих двох машин комплексу "Іскандер-М", - зазначають розслідувачі.

Такі ж, але менш акуратно накриті машини, видно на іншому відео, знятому в Свердловській області та викладеному 13 січня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія перекинула до Криму протитанкові ракетні комплекси

На ще одному відео за 11 січня видно автопоїзди навантажені контейнерами з, очевидно, ракетами комплексу "Іскандер".

"Згідно з непрямою інформацією з відкритих баз даних, ці склади виїхали зі станції "Дивізійна" в Улан-Уде та зі станції "Біробіджан-2", неподалік яких дислокуються 103-а та 107-а ракетні бригади відповідно", йдеться у повідомленні.

Міноборони Росії вже пояснило це перекидання "раптовою перевіркою" з висуванням на полігони "на значній відстані від пунктів постійної дислокації".

У міністерстві оборони Росії заявили, що перекидають військову техніку й солдатів до кордону з Україною для проведення там військових навчань. На навчання направили майже 3 тис. військових і 300 одиниць військової техніки. Маневри проходитимуть на полігонах у Воронезькій, Білгородській і Брянській областях, які межують з Україною. Також у Смоленській області, розташованій за 100 км від українського кордону.

Зараз ви читаєте новину «Росія перекидає до кордонів України "Іскандери" - СІТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути