вівторок, 11 січня 2022 17:15

Росія направила до українського кордону тисячі військових

Росія направила до українського кордону тисячі військових
Міноборони РФ заявило про нові навчання біля українського кордону. Фото: facebook.com/mod.mil.rus

У міністерстві оборони Росії заявили, що перекидають військову техніку й солдатів до кордону з Україною для проведення там військових навчань.

Про це повідомила пресслужбу західного військового округу Росії, пише Интерфакс.

На навчання направили майже 3 тис. військових і 300 одиниць військової техніки. Маневри проходитимуть на полігонах у Воронезькій, Білгородській і Брянській областях, які межують з Україною. Також у Смоленській області, розташованій за 100 км від українського кордону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США назвали нову дату ймовірного вторгнення Путіна в Україну - NYT

У Державній прикордонній службі України кажуть, що переміщення військ чи техніки не спостерігається.

"Прикордонники України продовжують посилено нести службу на кордоні з РФ. Поряд кордону на суміжній території ми не спостерігаємо переміщення техніки чи військовослужбовців ЗС РФ. Водночас ми враховуємо у своїй оперативно-службовій діяльності інформацію, пов'язану з військовими навчаннями в РФ", - сказав речник відомства Андрій Демченко.

Уздовж кордону з Україною на кінець листопада 2021 року Росія зосередила майже 92 тис. військових і значну кількість техніки у своїх західних областях та окупованому Криму. Українська й американська розвідки попереджають, що Кремль може готувати повномасштабне вторгнення.

Керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов вважає, що воно може розпочатися в січні-лютому 2022-го. Офіційно Москва це заперечила. Проте висловлювання деяких кремлівських посадовців свідчать про протилежне.

Зараз ви читаєте новину «Росія направила до українського кордону тисячі військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути