Ексклюзиви
пʼятниця, 24 жовтня 2008 20:15

Росія не впорається із суперником, потужнішим за Грузію

Військові дії Росії в Грузії показали, що російська армія не адаптувалася до пострадянських реалій і не впорається з потужнішим суперником.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на звіт експертів незалежного дослідницького агентства Jane`s Strategic Advisory Services (JSAS).

"Попри зовнішній військовий успіх, серпнева війна насправді виявила безліч глибинних слабких місць російської армії", - йдеться у звіті JSAS.

"Центральна проблема в тому, що російське політичне і військове керівництво є прихильником сценарію холодної війни... У фокусі (його) уваги залишається здатність великої армії задіювати свою перевеважальну вогневу потужність... Замало уваги приділяється меншим, але краще тренованим і мобільним силам", - сказано в документі.

"Перш ніж російські збройні сили зможуть позмагатися із суперником, більшим чи краще екіпірованим порівняно з армією Грузії, їм потрібно буде поліпшити систему командування і рівень підготовки", - сказано у звіті, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Росія не впорається із суперником, потужнішим за Грузію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути