неділя, 05 червня 2022 19:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія може активізувати обстріли Києва: аналітик розповів про цілі окупантів

Росія може активізувати обстріли Києва: аналітик розповів про цілі окупантів
Путін грозиться, якщо Захід продовжитиме постачати зброю, то Москва наноситиме удари по Україні, говорить Іван Січень. Фото: "Укрінформ"

Російська Федерація знову почала обстрілювати Київ, щоб помститися за контрудари Збройних сил України на кількох напрямках. Кремль може надалі посилити удари по столиці - хочуть знищити інфраструктуру та залякати владу. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий аналітик Іван Січень.

"Київ не обстрілювали з 28 квітня. Тут декілька причин. По-перше, сили оборони України змогли відбити частину Сіверськодонецька, який майже захопили росіяни. ЗСУ також здійснюють контрудари на Херсонщині. Тому удар по столиці – це своєрідний акт помсти. Це також продовження тактики знищення інфраструктури України, транспортних комунікацій, якими доставляють західну зброю", – говорить Січень.

Путін грозиться, якщо Захід продовжитиме постачати зброю, то Москва наноситиме удари по Україні, додає аналітик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Штати не хочуть повторення Афганістану" – що відомо про нового посла США в Україні

"Вони одразу закріпили цю тезу ударами по Києву та інших містах. Росія вибивається з усіх своїх планів. Там починаються проблеми економічні та військові. Тому Кремлю важливо зараз змусити Україну піти на поступки. Не виключаю, що росіяни активізують удари по столиці. Не тільки по військових об'єктах та складах з продовольством, а й по житлових будинках. Можуть спробувати бити по мостах через Дніпро, які мають стратегічне значення. Щоб зірвати український контрнаступ", – наголошує Січень.

По Одесі окупанти б'ють постійно, додає аналітик.

"Фактично, це місто також на лінії фронту. Тому що область межує з Чорним морем. Росіяни там хотіли висадити десант, але можливостей у них немає. Тому намагаються знищити військову та транспортну інфраструктури обстрілами", – каже Січень.

Росія атакувала Київ вранці 5 червня. Серія потужних вибухів пролунала в Дарницькому й Дніпровському районах столиці. Після "прильоту" спалахнула потужна пожежа. Загиблих внаслідок атаки на 7:40 немає. Одного постраждалого госпіталізували. Російська Федерація випустила п'ять крилатих ракети Х-22 у бік Києва.

Зараз ви читаєте новину «Росія може активізувати обстріли Києва: аналітик розповів про цілі окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути