Ексклюзиви
вівторок, 04 березня 2008 19:38

Росія і Китай заблокували резолюцію МАГАТЕ по Ірану

Росія і Китай у вівторок, 4 березня, заблокували запропоновану Міжнародним агентством з атомної енергії (МАГАТЕ) резолюцію по Ірану, повідомляє Associated Press.

Як повідомив агентство на умовах анонімності один з дипломатів, представники країн пішли на такий крок, тому що не були проінформовані про підготовку цієї резолюції. За словами іншого дипломата, це рішення було ухвалене спільно "шісткою" міжнародних посередників, які вважають, що затвердженої напередодні резолюції Ради безпеки ООН по Ірану цілком достатньо.

Нагадаємо, що 3 березня Радбез ООН затвердив чергову резолюцію по Ірану у зв"язку з відмовою останнього припинити роботи по збагаченню урану і виконати вимоги двох попередніх резолюцій. Нова резолюція передбачає посилення економічних санкцій відносно Ірану, а також вводить заборону на зарубіжні поїздки відносно 18 учасників розробки ядерної програми країни.

За прийнятий документ проголосували 14 з 15 членів Радбезу ООН. Згідно резолюції, Іран протягом 90 днів повинен припинити роботи по збагаченню урану і виконати вимоги двох попередніх резолюцій, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Росія і Китай заблокували резолюцію МАГАТЕ по Ірану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути