вівторок, 30 жовтня 2007 16:31

Російським бюджетникам в масовому порядку наказують брати відкріпні для голосування і віддавати начальникам

Працівників бюджетної сфери в Санкт-Петербурзі примушують брати відкріпні посвідчення для участі в парламентських виборах. Таким чином, як вважає багато правозахисників, місцева влада далеко не вперше в сучасній російській історії відкриває шлях для махінацій і підтасовувань. А саме, таким шляхом чиновники створюють умови для "вкидання" бюлетенів на користь партії влади, яка контролює виборчі комісії.

Цього разу бюджетники Червоногвардійського району міста повідомили регіональному "Яблоку", що їх примушують брати відкріпні посвідчення: керівникам бюджетних установ у сфері культури направлені офіційні листи за підписом начальника відділу культури. У них за дорученням глави районної адміністрації наказується до 12 годин 30 жовтня "представити до адміністрації списки працівників, що проживають в Червоногвардійському районі, списки працівників, що проживають в інших районах, повідомити про число тих, що отримали або не отримали (вказати причину) відкріпні посвідчення, і представити самі відкріпні посвідчення". Лист датований 24-м жовтня.

На зборах 29 грудня в Охтінському центрі естетичного виховання Інна Григорьєва заявила, що працівники, які не виконають цієї вимоги, будуть звільнені. Схожим чином "голосування" відбуватиметься, за даними "Яблука", і в Невському районі.

Виходить, що замість самих виборців у виборах братимуть участь їх начальники. А недоступність списків виборців для спостерігачів від партій практично не дозволяє запобігти "подвійному голосуванню" і "вкиданню" бюлетенів за тих, хто отримав відкріпні посвідчення і проголосував в іншому районі.

У жовтні "Єдина Росія" в Санкт-Петербурзі вже відзначилась скандалами. Так, наприклад, громадська приймальня ЄР була відкрита в міліційному пункті, а голова адміністрації Василеостровського району під час зустрічі з жителями відкрито агітував підтримати президента і губернатора, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Російським бюджетникам в масовому порядку наказують брати відкріпні для голосування і віддавати начальникам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути