пʼятниця, 26 вересня 2008 15:37

Російський військовий корабель направлений до побережжя Сомалі

Головне командування ВМФ Росії поставило завдання Балтійському флоту направити в район побережжя Сомалі сторожовий корабель "Безстрашний", повідомив помічник головкому ВМФ РФ капітан першого рангу Ігор Дигало.

"Російський бойовий корабель, під прапором командира з"єднання надводних кораблів, капітана першого рангу Олега Гурінова вийшов з Головної бази Балтійського флоту Балтійська 24 вересня з метою забезпечення військово-морської присутності у ряді океанських і морських районів", - сказав Дигало.

СКР "Безстрашний" був побудований на Прибалтійському суднобудівельному заводі "Янтар" в Калінінграді і увійшов до бойового складу Балтійського флоту в 1993 році. Довжина корабля - 129,8 метра, ширина - 15,6 метра, стандартна водотоннажність - 3 590/4350 тонн, повна швидкість - 30 вузлів (55,5 км/ч), екіпаж - 210 чоловік, у тому числі 35 офіцерів.

На озброєнні сторожовика - ракетні комплекси протичовнової і зенітної зброї, універсальна 100-мм артилерійська установка, торпедні апарати і реактивні бомбомети. На борту корабля базується палубний вертоліт Но-27, повідомляє РІА "Новости".
Зараз ви читаєте новину «Російський військовий корабель направлений до побережжя Сомалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути