неділя, 08 липня 2007 11:59

Російський посол викрив британців в русофобії

Посол РФ у Великобританії Юрій Федотов звинуватив британську владу в русофобії і в дискримінації росіян.

Дипломат заявив, що йому відомі випадки, коли російських туристів і бізнесменів б"ють в Лондоні, а поліція не надає цьому значення. Навпаки, коли росіянин здійснює правопорушення, з ним поступають максимально жорстко. "У мене є приклад, коли одна жінка трохи порушила правила дорожнього руху, і її заарештували поліцейські, приїхало багато машин, наділи наручники", - пояснив Федотов.

"Можливо, такі випадки витікають із стереотипу, що будь-який росиянін пов"язаний з мафією", - припустив посол. За його словами, громадяни РФ скаржилися, що їх відмовляються обслуговувати в магазинах, таксі, ресторанах. ". Важко сказати, чи є це русофобією, або ж це окремі випадки ксенофобії, яка розвивається тут", - повідомив Федотов.

Російсько-британські відносини достатньо прохолодні, проте Росія є важливим партнером Великобританії. Щорічно країну відвідують близько 170 тисяч російських туристів, в британських університетах вчаться майже дві тисячі студентів з Росії, а на покупку нерухомості з 2000 року росіяни витратили більше 2,2 мільярдів фунтів - більше, ніж клієнти з Близького Сходу і із США разом узяті, повідомляє The Sunday Times.

Зараз ви читаєте новину «Російський посол викрив британців в русофобії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути