субота, 23 лютого 2008 10:25

Російський держканал ініціював міжнародний скандал з Сербією

Сербські дипломати глибоко обурені заявою журналіста державного телеканалу "Росія" Костянтина Сьоміна, який в прямому ефірі схвалив здійснене кілька років тому вбивство прем`єр-міністра Сербії Зорана Джинджича. Посольство Сербії в Москві вже зажадало у телеканалу стенограму коментаря, який прозвучав вночі у випуску програми "Вести плюс", повідомляє "Избранное".

Як заявив "Эху Москвы" посол Сербії у Росії Станімір Вукічевіч, офіційна заява послідує після ознайомлення зі стенограмою коментаря.

У п`ятницю вночі о 24 годині вийшов черговий випуск програми "Вести плюс", який був в основному присвячений подіям в Белграді. Крім репортажів зі столиці Сербії, де у четвер увечері почалися масові безпорядки, програма включала і низку коментарів ведучого.

Один з них стосувався убитого кілька років тому прем`єр-міністра Сербії Зорана Джинджича. Тележурналіст державного каналу назвав в ефірі убитого прем`єра "західною маріонеткою, яка заслужено дістала кулю". І звинуватив керівництво Сербії в тому, що воно "продавало героїв сербського Опору Гаазькому трибуналу".

Цитата з програми: "Сьогодні жителі Белграда напевно пригадали інші мітинги. Пригадали, як шаленів натовп, що скидав старого Мілошевича. Ті ж самі, між іншим, футбольні фанати. Як країна, що очманіла від ліберальних обіцянок, плачем проводжала на той світ західну маріонетку Зорана Джинджича - людину, яка розвалила легендарну сербську армію і спецслужби, продавала до Гааги героїв сербського опору за абстрактну економічну допомогу і одержала за це заслужену кулю ".

Як вважають дипломати, подія або відображає позицію російської держави, або є самодіяльністю журналіста.

Співробітники посольства мають намір вимагати офіційних роз`яснень, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Російський держканал ініціював міжнародний скандал з Сербією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути