Ексклюзиви
вівторок, 24 квітня 2007 17:00

Російський депутат звільнив помічницю за свої мати в її ЖЖ

Замголови комітету з безпеки Держдуми Сергій Абєльцев з ЛДПР звільнив свою помічницю за її блог. Приводом стали розміщені матерні цитати з виступів самого депутата, а також відповідь Віктора Шендеровіча, який назвав Абєльцева, "зампредом, на х.., комітету Держдуми".

Депутат Держдуми РФ від ЛДПР, заступник голови комітету з безпеки, член ЛДПР Сергій Абєльцев звільнив свою помічницю Ірину Толмачову, дізнавшись, що вона завела власний блог livejournal.com. Як розповіла "Газеті.Ru" сама Толмачева, "Живий журнал" budni_pomdepa вона завела зовсім недавно. За словами екс-співробітниці Держдуми, вона збиралася присвятити щоденник подіям в Держдумі.

Першими постами в ньому стали записи, присвячені її шефові. Зокрема, вона цитувала вислови Абєльцева, що прозвучали в пресі, про "Марш незгодних". На її біду цитати виявилися неполіткоректними.

У інтерв"ю агентству "Новий регіон" Абельцев під запис заявив: "Виходить шобла триста-чотириста чоловік і починає диктувати всій Росії, бл... Адже в Москві повно скажених собак. Я пропоную зловити цих скажених собак, б...., і випустити на цей натовп, би....".

Крім того, на пленарному засіданні Держдуми депутат закликав правоохоронні органи "будь-якими способами зупинити розповсюдження тротуарної зарази, всі ці марші паршивих овець, що йдуть за козлами-провокаторами". "Сьогодні стабільність важливіша за горезвісні цивільні свободи", – пояснив тоді депутат.

Крім того, Ірина Толмачева процитувала коментарі гумориста і ведучого "Еха Москви" Віктора Шендеровіча з приводу слів Абєльцева: "Якби цей Абельцев був звичайний хрін з гори, мамою в дитинстві упущений, або типовий моральний виродок з наших безкрайніх психіатричних просторів, я б, звичайно, не зважився пускати в ефір цю ненормативну заяву.

За словами Ірини Толмачевой, депутат, прощаючись з нею, ледь стримуючи плач пояснив, що інакше вона "закопає його як політичний труп і його не включать до списків ЛДПР".

Сергій Абєльцев став вже другим російським депутатом, який зіткнувся з проблемою блогів. Як вже писала "Газета.Ru", прокуратура Москви порушила кримінальну справу за статтями 130 ("Образа в публічній формі") і 129 ("Наклеп") по запиту депутата Держдуми Віктора Алксніса – він поскаржився силовикам на образи, які депутатові нанесли в коментах до його власному ЖЖ, повідомляє Газета.ру.
Зараз ви читаєте новину «Російський депутат звільнив помічницю за свої мати в її ЖЖ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути