четвер, 14 серпня 2008 08:22

Російські війська йдуть з Грузії

Підрозділи російських військ в четвер будуть виведені з Горі і місто візьме під контроль грузинська поліція, заявив в середу ввечері глава Ради національної безпеки Грузії Олександр Ломая.

За його словами, в ніч з середи на четвер Горі патрулюватимуть російські військові, проте вранці 14 серпня в місто повернуться грузинські поліцейські.

Інформацію про відхід з Горі підтвердила і російська сторона, повідомляє "Інтерфакс". Російські війська з околиць грузинського Горі передислокувалися у напрямі Цхінвалі, заявив представник Міноборони РФ генерал-майор В"ячеслав Борисов. Він уточнив, що російські військові будуть ще два дні залишатися в районі Горі, щоб "здійснити певні процедури по передачі функцій контролю грузинським правоохоронним органам, після чого війська підуть".

На початку тижня жителі Горі були вимушені екстрено покинути місто, коли стало відомо, що в його напрямку рухаються підрозділи російських військ. З Горі також екстрено була евакуйована міська адміністрація і співробітники поліції. Грузинська сторона запевняла, що до міста увійшла російська бронетехніка. Російські військові, у свою чергу, стверджували, що війська зайняли позиції на підступах до Горі. Пізніше Міноборони РФ повідомив, що російські військові були вимушені займатися підтримкою порядку в місті, покинутому владою, зокрема, роздавати продукти жителям, що залишилися, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Російські війська йдуть з Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути