пʼятниця, 15 березня 2013 13:20

Російські телевізійники вже вибачились за репортаж про Шевченка

Російські телевізійники вже вибачились за репортаж про Шевченка
Директор філії телекомпанії вибачилась перед українцями. Скрін: gazeta.ua

Державна телекомпанія "Оренбург", регіональне представництво федерального російського телеканалу Росія, увечері в четвер вибачилася за сюжет про Тараса Шевченка, у якому українського поета прирівняли до Гітлера. Директор філії телекомпанії Лариса Мурашова в прямому ефірі визнала, що в сюжеті про Шевченка були некоректні висловлювання про творчість Кобзаря, пише "Главком".

"Хочу запевнити глядачів, що автор не хотів цим сюжетом зачепити почуття національної гордості українського народу. Тим не менш, ми шкодуємо з приводу резонансу, який викликала ця тема. Компанія приносить вибачення всій українськый громадськості. Журналісти компанії з глибокою повагою ставляться до культури і традицій українського народу", - заявила Мурашова.

У цьому ж сюжеті ситуацію прокоментував директор Інституту етнографії Південного Уралу Веналій Амелін: "Цей сюжет - непорозуміння. Він не сприяє міжнаціональній згоді в Оренбурзькій області. Володимир Путін не раз говорив про спільне святкування 200-річчя великого поета - Тараса Шевченка".

На захист Шевченко висловився голова громадської палати Оренбурзької області Олександр Костянюк.

Нагадаємо, Федеральний російський телеканал Росія в регіональних новинах продемонстрував репортаж про те, як святкується День народження великого українського поета і художника Тараса Шевченка в Оренбурзі. Репортаж рясніє гострими негативними висловлюваннями на адресу Кобзаря. Зокрема глядачів переконують у тому "Шевченко - третьосортний поет", що "його обожнювали гітлерівці і викривав Гоголь". Автори сюжету роблять висновок, що виділення російською владою грошей на святкування Дня народження Шевченка невиправдане.

Зараз ви читаєте новину «Російські телевізійники вже вибачились за репортаж про Шевченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути