Ексклюзиви
середа, 13 березня 2013 10:22

У сюжеті російського телеканалу розказали, чому Тарас Шевченко не любив "москалів"

  Портрет Тараса Шевченка
Портрет Тараса Шевченка

Російський телеканал "Оренбург" показав сюжет, в якому порівняв українського поета Тараса Шевченка з Гітлером, пише видання Українська правда.

"Цікавий факт: за ненависть Тараса Шевченка до росіян фашисти дозволяли ставити його портрети поруч з портретом Гітлера і зберегли його пам'ятник в Києві", - сказано в матеріалі.

У сюжеті, тривалістю майже 8 хвилин, зокрема, висловлюється невдоволення тим, що в Оренбурзькій області святкують "Шевченківський березень", однак не святкують "Пушкінський червень".

"До речі, не лише Пушкінського червня немає в Оренбуржжі, немає, наприклад, Єсенівського жовтня…", - йдеться у матеріалі.

"Було б зрозуміло, якби на знак російсько-української дружби увіковічнили пам'ять Гоголя в Оренбуржжі. Внесок Миколи Васильовича у російську літературу незаперечний", - сказав ведучий.

"Але звідки у нас взялося таке затяте поклоніння відвертому русофобу Шевченку, якого ми культивуємо з року в рік, влаштовуючи місячник його імені? Невідомо. Навіщо нашим дітям такі дивні і явно чужі кумири, коли у нашій багатонаціональній літературі є імена, якими справді можна пишатися", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «У сюжеті російського телеканалу розказали, чому Тарас Шевченко не любив "москалів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

94

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі