неділя, 08 квітня 2018 11:53

Російські дипломати хотіли нишком вивезти команду судна "Норд"

Російські дипломати хотіли нишком вивезти команду судна "Норд"
Команда заарештованого судна "Норд" намагалася залишити територію України. Фото: politeka.net

Команда судна "Норд" у ніч на 8 квітня намагалася залишити територію України через автомобільний пункт пропуску "Гоптівка" у Харківській області.

Про це повідомили у Держприкордонслужбі України.

За даними ДПСУ, вивезти команду за межі України намагалися представники Генерального консульства РФ під прикриттям свого імунітету.

"7 квітня близько 21:00 у пункт пропуску "Гоптівка" на виїзд з України прибули два автомобілі "Фольксваген" з дипломатичними номерами РФ. Під час прикордонного контролю особи, які їхали як пасажири, замість паспортних документів пред'явили посвідки на повернення до РФ", - зазначили у Дерприкордонслужбі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Стамбулі танкер врізався в прибережний особняк

Під час перевірки було встановлено, що власники документів - це члени команди судна "Норд", затриманого в Азовському морі, громадяни України.

"Вони пред'явили документи, які не дають права для перетину кордону. На цих осіб складено протоколи", - повідомили прикордонники.

Через держкордон їх не пропустили.

25 березня корабель морської охорони українських прикордонників затримав в Азовському морі риболовецьке судно "Норд" під прапором Російської Федерації. Воно зареєстроване в окупованому Росією Криму. Судно із командою відконвоювали до порту Бердянська для перевірок та інших процесуальних дій.

30 березня суд заарештував "Норд" . Капітану Володимиру Горбенку оголошено підозру за статтею "порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї" , його заарештували. Днями за капітана внесли заставу, він зможе вийти з ізолятора не раніше вівторка, 10 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Російські дипломати хотіли нишком вивезти команду судна "Норд"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути