понеділок, 15 вересня 2008 10:19

Російська розвідка звинувачує Грузію в приховуванні масштабу втрат

Російська розвідка звинувачує Грузію в приховуванні масштабу втрат
За даними російської сторони, армія та інші силові структури Грузії під час південноосетинського конфлікту втратили близько трьох тисяч осіб. Про це в понеділок повідомляє РИА Новости з посиланням на джерело в російській військовій розвідці.

"Грузинське керівництво намагається приховати масштаб своїх втрат і офіційно оголошує лише про декілька десятків загиблих", - пояснив співбесідник журналістів. Нагадаємо, 12 вересня Грузія заявила, що в результаті південноосетинського конфлікту загинули 326 грузинських громадян, зокрема 154 військовослужбовців та 17 працівників МВС. Перед цим 19 серпня офіційно повідомлялося про 215 загиблих грузинів, а 13 серпня - про 175 загиблих.

У російській військовій розвідці також заявили, що багато з грузинських військових, які офіційно вважаються зниклими без вісти, насправді є дезертирами і розшукуються грузинською поліцією.

8 серпня Грузія ввела війська в республіку Південна Осетія, оголосивши про початок "операції з відновлення конституційного порядку". Успіху операції перешкодила російська армія. Після закінчення боїв Росія визнала незалежність республік Південна Осетія та Абхазія. Втрати російської сторони в цьому конфлікті, за даними Генштабу, склали 64 людини, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Російська розвідка звинувачує Грузію в приховуванні масштабу втрат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути