понеділок, 10 січня 2011 12:34

Родичі Берегового запропонували Януковичу створити в Єнакієво "Український техноленд"

Родичі Берегового запропонували Януковичу створити в Єнакієво "Український техноленд"

Члени сім'ї льотчика-космонавта СРСР Георгія Берегового направили лист-подяку Президентові України.

"Дозвольте нам подякувати Вас за ту увагу до пам'яті про Георгія Тимофійовича Берегового, яка знайшла своє віддзеркалення в Указі Президента України №1071/2010" - йдеться в листі.

При цьому родичі покійного льотчика-космонавта звернулися до президента з проханням підтримати дві ініціативи, які були озвучені в місті Єнакієво в період проведення 2-3 червня 2010 року міжнародноъ науково-практичноъ конференції "Технічні музеї як інструмент збереження історичної спадщини і важливий елемент розвитку світової цивілізації" і на якій був присутній Віктор Георгійович Береговий.

"Перша стосується створення під егідою Міжнародної асоціації академій наук в місті Єнакієво на матеріальній базі вугільних шахт "Червоний Профінтерн" та "Юний Комунар" міжнародного політехнічного музею "Український техноленд", як єдиного наукового, освітнього і туристичного центру країн СНД, який покликаний показувати світу, завдяки чому і кому людство вперше вийшло в космос.

А друга - створення при Міністерстві оборони України на базі частини неексплуатованих будівель Єнакіївського металургійного технікуму, середньої школи №3 і міського аероклубу (одного із найстаріших в СРСР і в Україні відповідно) військово-патріотичного ліцею з авіаційним ухилом імені Г.Т. Берегового для старшокласників (за прикладом суворовських і кадетських училищ). Ця ідея належить енакієвцям, в їх числі директорові Єнакіївського аероклубу А.Пашневу, тренерові з вольної боротьби Єнакіївської ДЮСШ А.Галюченко, майорові у відставці Ю.Гольше", - йдеться в листі.

Ваша підтримка в створенні вищезазначених установ. своїм практичним втіленням стане кращою пам'яттю про льотчика-космонавта СРСР, двічі Героя Радянського Союзі, почесного громадянина м. Єнакієво Георгія Тимофійовича Берегового", - підкреслили родичі Георгія Берегового.

Лист підписали: брат Георгія Тимофійовича - Михайло Тимофійович та діти космонавта - Віктор Георгійович Береговий та Людмила Георгіївна Єлісеєва.

Остров

Зараз ви читаєте новину «Родичі Берегового запропонували Януковичу створити в Єнакієво "Український техноленд"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути