вівторок, 20 листопада 2007 10:09

Робочі російського заводу Ford почали страйк

Робочі російського заводу компанії Ford, що у Ленінградській області, в ніч на вівторок почали безстроковий страйк. Вони зупинили конвеєр підприємства, що випускає автомобілі Ford Focus. Профспілка вимагає у менеджменту компанії підвищення заробітної плати більш як на 30% з 1 березня 2008 року і скорочення часу роботи нічної зміни.

Менеджмент ЗАТ "Форд Мотор Компані" у поширеній напередодні заяві назвав вимоги профспілки надмірними. Керівництво підприємства заявило, що відмовляється вести переговори з профспілкою під загрозою або під час страйку, повідомляє  РІА "Новости".

Керівництво Ford обмежило робочим, які беруть участь у страйку, доступ на підприємство. Зараз близько 250 осіб знаходяться зовні. Адміністрація заблокувала їх перепустки і викликала ОМОН.

Частина робочих пройшла на завод, але також не працює. Всього у страйку беруть участь близько 1,5 тисячі осіб з 2,2 тисячі тих, що працюють на заводі.

На початку листопада робочі заводу провели добовий попереджувальний страйк, який тривав 19 годин. Тоді робочі заявили про те, що у разі відмови керівництва від визнання вимог і неприйняття угоди, що влаштовує працівників, робочий колектив готовий почати безстроковий страйк з 20 листопада.

Під час попереджувального страйку завод не випустив 250 машин. У день підприємство випускає близько 300 машин. З свого боку керівництво ЗАТ "Форд Мотор Компані" напередодні висловило готовність до переговорів з профспілкою підприємства, повідомляє  NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Робочі російського заводу Ford почали страйк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути