середа, 17 вересня 2008 14:43

РФ уклала з Абхазією і ПО договори про дружбу

РФ уклала з Абхазією і ПО договори про дружбу
Росія уклала договори про дружбу і співпрацю з Абхазією і Південною Осетією. Урочиста церемонія відбулася в середу в Кремлі.

Підписи під російсько-абхазьким договором у присутності преси поставили президент РФ Дмитро Медведєв і президент Абхазії Сергій Багапш. Потім аналогічний договір глава російської держави підписав з президентом Південної Осетії Едуардом Кокойти.

Росія визнала незалежність Південної Осетії і Абхазії 26 серпня. Офіційні дипвідносини з Південною Осетією і Абхазією Росія встановила 9 вересня, коли голови МЗС обмінялися в Москві відповідними нотами.

Глава МЗС Росії Сергій Лавров раніше заявив, що вслід за підписанням великого договору, який "надійно гарантуватиме безпеку Абхазії", Москва має намір укладати угоди з Сухумі в різних областях, зокрема вони стосуватимуться оборони, безпеки, прикордонних і митних проблем, а також питань вільної торгівлі, оподаткування, валютної і банківської системи.

У свою чергу, глава МЗС Абхазії Сергій Шамба повідомив, що після підписання договору про дружбу буде підписаний окремий договір по військовій співпраці між РФ і Абхазією. Подібний документ планується підписати і з Південною Осетією, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «РФ уклала з Абхазією і ПО договори про дружбу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути