середа, 04 травня 2022 14:05

РФ хоче використати ситуацію в Придністров'ї проти України

РФ хоче використати ситуацію в Придністров'ї проти України
Маловірогідно, що ПМР використають для бойових дій. Фото: ГУР

Російська влада намагається штучно нагнітати ситуацію в невизнаному Придністров'ї.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

"Усвідомлюючи відсутність помітних успіхів у так званій спеціальній операції проти України та ефективність дій українських підрозділів, окупаційне командування намагається створювати зони нестабільності поблизу українського кордону та видимість загрози нападу російських та проросійських збройних формувань із території Придністров'я", - йдеться в повідомленні.

Ситуацію в регіоні хочуть використати як психологічну атаку проти України. Російські спецслужби шукають способи розпорошення сил ЗСУ під час боїв за Донбас і південь.

Експерти оцінюють кількість реально боєздатного та вмотивованого особового складу підрозділу Оперативної групи російських військ у так званій ПМР у 300 осіб. Вони охороняють склади боєприпасів у селі Ковбасна. У більшості снарядів там закінчився термін придатності, вони не підлягають транспортуванню. Лише 7-8 тис. т - справні.

Майже дві третини бойової техніки на території Придністров'я повністю або частково небоєздатні. Там немає матеріальних засобів і виробничих потужностей для її ремонту та відновлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителі Придністров'я тікають до Одеси - Братчук назвав причину

Придністров'я можуть використати як плацдарм для налагодження ліній постачання і забезпечення розгортання російського угруповання на території Молдови. Але це стане можливим, лише якщо російські окупанти проб'ють сухопутний кордон.

Росія планує здійснити низку провокацій у невизнаному Придністров'ї, щоб готувати місцевих жителів до війни проти України. Про це свідчить великий надрукований наклад місцевої газети, датований 2 травня. Його показало Головне управління розвідки Міноборони.

Зараз ви читаєте новину «РФ хоче використати ситуацію в Придністров'ї проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути