неділя, 31 серпня 2008 13:26

РФ будуватиме стосунки з НАТО залежно від політики альянсу

Росія будуватиме стосунки з НАТО залежно від того, яку політику відносно Росії вибере далі цей військово-політичний блок, заявив віце-прем"єр РФ Сергій Іванов, що знаходиться в Лівії.

"Це не економічний блок і не добродійна установа, НАТО залишається військово-політичним блоком, і ми робитимемо все від нас залежне для того, щоб вибудовувати стосунки з блоком на рівноправній основі з обліком щоб вибудовувати стосунки з блоком на рівноправній основі з врахуванням інтересів безпеки кожного з учасників переговорів, консультацій, угод, але при цьому своїми корінними інтересами безпеки ми ніколи не поступимося", сказав Іванов в ефірі телеканалу "Вести".

Він відзначив, що останнім часом керівництвом НАТО прийнятий ряд рішень по згортанню співпраці з Росією, повідомляє РІА Новости.

Проте "ми продовжуватимемо роз"яснювати нашу принципову позицію про те, що часи блокового мислення давним-давно пішли в минуле, принаймні з моменту ліквідації Варшавського договору, якого в помині немає", - заявив віце-прем"єр.

Він підкреслив, що "Росія нікому не загрожує, Росія захищає свої інтереси".

"Якщо хочете, в Південній Осетії Росія воювала за цінності і за вищу цінність - людське життя своїх власних громадян. Так діють ті, що поважають себе цивілізовані держави, підкреслюю, цивілізовані", - сказав Іванов.
Зараз ви читаєте новину «РФ будуватиме стосунки з НАТО залежно від політики альянсу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути