четвер, 09 квітня 2009 08:36

Результат "цегляної революції": 1 мандат на користь опозиції

Результат "цегляної революції": 1 мандат на користь опозиції
Більшість учасників акції протесту, яка проходила в центрі Кишинева вдень в середу, розійшлися по домівках. До 22:30 (за київським часом) маніфестанти практично розійшлися. Поліція, яка чергувала біля будівель парламенту та резиденції президента республіки, відкрила проїзд транспорту по центральному проспекту Кишинева.

По смскам закликають на нові акції протесту

На центральній площі перед будівлею уряду в даний час залишилося лише декілька десятків молодих людей. Вони не змогли відповісти на питання, чи буде в четвер продовжена акція протесту.

"Ми знаємо, що по Кишиневу передаються смски із закликом вийти на мітинг в п"ятницю, а щодо четверга - нічого не відомо. Акції виникають спонтанно. Жодних організаторів немає", - сказав один із учасників акції протесту.

Тим часом будівлі держустанов продовжують залишатися оточеними поліцейськими. Правоохоронні органи республіки стверджують, що будуть на поготові до ранку.

Між тим, Центральна виборча комісія Молдови в середу ввечері оголосила остаточні результати парламентських виборів, що відбулися минулої неділі.

До парламенту пройшли чотири партії. Партія комуністів набрала 49,48%, Ліберальна партія - 13,14%, Ліберально-демократична партія - 12,43%, Альянс "Наша Молдова" - 9,77% голосів виборців.

За словами секретаря ЦВК Юрія Чокана, у виборах взяло участь 1 555 557 виборців, що склало 59,5% виборців. Він відзначив також, що в останні дні Центрвиборчком чекав на надходження результатів виборів за виборчими дільницями за межами Молдови. На цих дільницях Ліберальна партія отримала більше 45% голосів виборців, дещо поліпшивши свій попередній результат. За рахунок цього також на декілька десятих відсотків погіршав результат Партії комуністів.

За попередніми неофіційними підрахунками, Партія комуністів отримає в новому парламенті не 61 мандат, як передбачалося раніше, а 60. Відповідно, три опозиційні партії отримають разом 41 мандат.

За матеріалами Интерфакс, NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Результат "цегляної революції": 1 мандат на користь опозиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути