Ексклюзиви
середа, 08 квітня 2009 13:01

Молдаванам мало спаленого парламенту

Молдаванам мало спаленого парламенту
На центральній площі Кишинева готується чергова акція протесту. Після 11 годин ранку в центр молдовської столиці почали стягуватися люди. На площі зараз зібралося декілька сот людей, проте їхня кількість продовжує рости.

Президент Молдови Володимир Воронін заявив про те, що готовий застосувати силу проти учасників безладів.

"Ми не можемо дивитися на цю вакханалію та припинятимемо її найрішучішим чином", - сказав Воронін. "Коли прапор Румунії був піднятий над державними будівлями, стали ясні спроби опозиції здійснити державний переворот", - таким чином знов охарактеризував Воронін те, що сталося.

"Вчора я був на межі, коли треба було ухвалювати таке рішення (про застосування сили - ред.)", - заявив Воронін.

Воронін назвав ці події вакханалією

Нагадаємо, що на парламентських виборах, що пройшли в неділю, молдавські комуністи, які правлять країною з 2001 року, взяли третю підряд перемогу, набравши, за офіційними даними, майже 50% голосів виборців. Також до парламенту пройшли опозиційні Ліберально-демократична партія (ЛДПМ), Ліберальна партія (ЛП) - обидві набрали близько 12%, а також альянс "Наша Молдова" - близько 10%. Спостерігачі від ОБСЄ та Ради Європи визнали вибори такими, що "відповідали більшості міжнародних стандартів". Спостерігачі від СНД також визнали вибори чесними.

Проте опозиціонери почали вимагати перегляду підсумків. До масових безладів опозиція домовилася з владою про перерахунок голосів, проте тепер, після того, що сталося, жодний перегляд підсумків навряд чи буде можливий. Увечері в пресі з"явилися спростування домовленостей між керівництвом країни та опозицією.

За матеріалами Интерфакс, Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «Молдаванам мало спаленого парламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути